NŐ a Lelkierőd - Kreatív Life Coaching Hölgyeknek

Pozitív pszichológiával, művészetterápiával és életvezetési praktikákkal a lelki egészségért

Felnőtt színezők - A színezés jótékony hatásai testre és lélekre

2021. augusztus 31. 15:33 - KrisztinaKarolina

Felnőtt színezők - A színezés jótékony hatásai testre és lélekre

img_20210831_150721.jpg

Jó pár éve megjelentek már a piacon a felnőtteknek szóló kifestők, színezők, és igen hamar nagy népszerűségre tettek szert. Mindez nem véletlen. 

Mindenkinek jár egy kis nyugalom a napi, heti hajsza után. Ez nem luxus, hiszen a testi, lelki egészségünk a tét. Ha kisgyermekként is szerettél színezni, rajzolgatni, akkor ez neked való énidő. A kreatív elmélyülés egyfajta meditációnak is tekinthető, amikor csak a színekre és a formákra figyelsz. Mindez csökkenti a vérnyomást, oldja a feszültséget, kikapcsol. Testileg, lelkileg nyugalmat hoz, feltölt.  

Ugye, hogy jól hangzik? 

Iktass be magadnak egy kis kreatív énidőt, és tapasztald meg a színek, a formák, az elmélyülés, a kikapcsolódás jótékony hatását. A színezés azoknak is jó lehetőség az alkotó feltöltődésre, akik nem éreznek magukban tehetséget a rajzoláshoz, festéshez, viszont vágynak az ilyenfajta kreatív kikapcsolódásra. 

A felnőtt színezők manapság szinte bárhol beszerezhetők (újságosok, könyvesboltok, akár 100 Ft-os boltok, múltkor én még a postán is láttam), és az áruk is elérhető. Nem kell hozzá más csak a kedvenc eszközeid, legyen az filctoll, színesceruza, vízfesték, tempra, zsírkréta, bármi. Kísérletezz az eszközökkel, bátran. 

Jó tanácsom, hogy a kisebb mintákat érdemesebb filctollal vagy színesceruzával színezni. A festékek inkább nagyobb felületek kitöltéségre alkalmasak, azonkívül a könyv vagy füzet vékony papírját el is áztatják. Filctollnál is érdemes figyelni arra, hogy nehogy átüssön a színezés a következő mintaoldalra. Érdemes egy papírt tenni a két lap közé. 

Kísérletezz bártran az eszközökkel. Ha mindenképpen festeni szeretnél, talán érdemes a mintát kimásolni egy keményebb papírra, másoló centrumokban biztosan megoldható, de ha ügyes vagy, át is rajzolhatod a mintát. 

Ha van kedved, figyeld meg, hogy milyen színekhez van kedved aznap, vagy általában. Az interneten és könyvekben is utána nézhetsz a színek szimbolikájának, pszichológiai hatásainak. 

Nagyon jó kreatív időtöltsést kívánok! 

 

 

komment
süti beállítások módosítása