NŐ a Lelkierőd - Kreatív Life Coaching Hölgyeknek

Pozitív pszichológiával, művészetterápiával és életvezetési praktikákkal a lelki egészségért

MIT NE VÁRJUNK A LIFE COACHINGTÓL?

2021. augusztus 11. 16:36 - KrisztinaKarolina

A life coaching tulajdonképpen egy céltudatos, a coach részéről professzionális eszközöket alkalmazó beszélgetés, ami arra inspirálja a klienst, hogy a problémájára megtalálja a saját megoldását és önálló, céltudatos döntéseket tudjon hozni

psychologist-6008046_1920.jpg

(a kép illusztráció)

A life coaching nem terápia.

A coaching etika szerint kizárólag pszichésen egészséges emberekkel dolgozhatunk. A terápia mindig abból indul ki, hogy valami elromlott, valami nem működik a páciens pszichés állapotában és azt meg kell javítani. A life coaching a klienst alapvetően egészségesnek és elég erősnek tartja ahhoz, hogy szembenézzen a saját problémáival, és arra a coach ülések irányított kérdéseivel megoldást találjon és el is tudjon indulni az általa kitűzött célok felé vezető úton. A coach ebben kíséri, támogatja. 

A coaching nem mentorlálás.

A mentor a saját szaktudása alapján elsősorban szakirányú képességeket fejleszt. Szakmailag előrébb tart a mentroáltnál, tudását, készségeit osztja meg vele valamely szakterületen. 

A coaching nem tanácsadás.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a coachtól ne várjunk konkrét tanácsokat! Az elképzelhető, hogy rámutat bizonyos lehetőségekre, útirányokra, de a cél az, hogy egyéni gondolkodásra, helyzetfelmérésre ösztönözzön. Arra inspirálja a klienst, hogy megtalálja a belső motivációit, erőforrásait, megoldásait, és el tudjon indulni a meghozott döntésének megfelelő úton. 

light-bulb-3104355_1920.jpg

komment
süti beállítások módosítása